jún 112010
 

Na, ez a kockadobás már röhejes, ezek után senki nem fog nekem hinni. Ugyanis,  a harmadik sereg, amivel jelenleg rendelkezem, az a VC – a Gyík és a WE mellett. (És akkor a kardomba dőlök, hogy ha a következő meg az Empire lesz, mert azzal kezdtem a játékot… )

Legközelebb hétfőn jelentkezem, addig tessék nyomkodni azt a szavazógombot annak a 20+ emberkének… S akkor nézzük a rettegett és utált vámpírokat:

VN:F [1.9.22_1171]
Modellezés, Figurák
Fluff
Közelharc
Mágia
Lövés
Taktika, változatosság
Tápos-e vagy?
Tanulógörbe
Rating: 3.4/5 (36 votes cast)

– – – Értékelés- – – –

Modellezés, Figurák4 /  Az új kiadás kitett magáért. Ghoulok, Csontik, Zombik, Grave Guadrok hangulatosak, kaptak új modelleket a kiadással, és a vámpírok félelmetesek, eltaláltak. A Blekk Kócs még mindig az egyik legfeelingesebb modell a játékban. Negatívum: talán a Spirit Hostok forintban mért ára húzós, ezért ezt szokták hanyagolni, vagy konvertálással oldják meg az emberek. Egészében véve jó konverziókra ad lehetőséget a sereg, aki szeret molyolni, talál magának belet meg mindent. A Corpse Cart pedig a játékrendszer leggusztustalanabb figurája, talán még 40K-ban sincs ilyen, bár azt nem ismerem ilyen mélyrehatóan. Ja, és a Blood Knigth-ok… nem láttad még őket? Tessék csekkolni ezen a linken. Miért a 4 pont? Mert azért annyira nem jó. A Black Knight-ok meg kifejezetten röhejesek. Más: Általánosan minden beszerezhető, jól gyűjthető csapat. Csak sok zombi kell…

Fluff – 3 / Átlagos, amit elvár az ember, azt megkapja. Vampiric Powers király, csak a régi 4 vérvonal azért hangulatosabbá tette a játékot. Most azért nem különülnek el úgy a klánok, keverhető minden mindennel. Ez is a tápolás és az egyszerűsítés jegyében történt, egyébként minden egészen eltalált. Nem valami változatos a sereg, csúnya élőholtak, és kész. Meg ha tényleg ilyen tutik lennének, akkor ők uralkodnának Öregvilágon…

Közelharc5 / Figyelem, ha csak magát a közelharcot nézem, mágia nélkül, akkor 2 pont. Mert mágia nélkül gyenge sereg, főleg közelharcban. Csupa T3 lény, alacsony ld.. tudjuk, ezt minden más kompenzálja, nincs is ezzel baj. Amivel nyer közelharcban, az a mágia – és nem a közelharc. A Kocsi azért az odarak rendesen, de ahhoz is mágia kell. A Blood Knight-ok erősek, tény. Szóval, bár közelharcos sereg, de nem a harccal nyer. Adtam 5-öt, mert a közelharcban tud csak pontot szerezni… Majd Ti megmondjátok a tutit.

Mágia – 4,5 / Ez a sereg erőssége. Ugyan nincsenek direkt sebzős varázslataik, de ami van, az kiherél mindent. Ezért, ha kinyírod a vámpírokat, akkor nyert ügyed van, és kész. Persze, ez nem olyan egyszerű, de akkor is. Nem kell tovább magyaráznom: csomó vámpír póver, meg OLCSÓ és ERŐS varázstárgyak. Rule them all.

Lövés – 1 / Jól eső érzéssel adtam ide egy darab 1-est, ugyan a Banshee a lövés fázisban sikít, de ezt hadd ne hívjuk már lövésnek. Szóval, lövés az nincsen. Semmi. Nuku. Nyista. Nulla.

Taktika, változatosság – 3 / Elméletileg variálható a sereg, és a nagy előnye, hogy tudsz készülni az ellenfél ellen, bármivel, ha tudod ki ellen mész. Ha meg nem, akkor hozod a szokásos kombót – ezért adtam 3 pontot. Taktika a sereg összeállításnál dől el, és azért persze a csatatéren is.

Tápos-e vagy? – 5 / Az egyik legtáposabb. Jelenleg. Mármint abban, hogy tudsz-e vele nyerni. De látható, az adott kategóriákra adott értékelés nem ezt fogja kihozni legjobb seregnek.

Tanulógörbe 2 / Van egy alap koncepció, amit ha játszol (Ghoulok Élesztővel meg a Ribanc), akkor nyerni fogsz. Azért persze lehet finomítani, de olyan sok lehetőség nincs benne. Nem dobsz sose Ld-t, csak teremteni kell megtanulni. Egy csomó minden nincs benne, amire más seregeknél figyelni kell.

– – –

Összesen: 27,5, ami azt mutatná, hogy nem ők a legjobb sereg… És ez így is van. Ők a legtáposabbak, a legerősebbek, de nem ők a játék királyai ezen értékelés szerint. De majd Ti is beleszóltok ebbe a szavazataitokkal…

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.6/5 (8 votes cast)

  8 hozzászólás to “Seregek értékelése – Vampire Counts”

 1. Nem látom a többi seregnél megszokott szavazólapot… az én gépemben a hiba ?

 2. Nekem sem jelenik meg… Bala, meg tudnád nézni, hogy mi a gond?

 3. Elfelejtettem belerakni. 🙂
  Most már lehet nyomkodni!

  Bala

 4. Ezt hasznos volt elolvasnom, mivel a régi figurakínálatot ismertem csak – a Cart és a Blood Knight tényleg eszméletlen. De a Fell Bat és a Bat-swarm egyszerűen broáf… csak úgy, mint a Black Knight.

 5. A Batok gagyik. Lehet kapni a Lotr-hoz egy Cave Bat-ot vagy valami hasonló elnevezésűt, én azt (is) használom.

 6. Bala azért az a csupa T3 nem igaz mert ami T3 a vc seregben a fast cav a csontváz a denevér és az etheral dolgok. Ami ütni is tud közelharcban az már minimum T4 mint pl a ghoul a whigtok és a blood knightok. Az alacsony ldről meg annyit hogy csak az LD tipusú támadásoknál számit illetve a generális halálakor. Meg persze ha nem akarsz üldözni, de szerintem ezek nem számitanak ccnél

 7. Figurák, modellezés szemponthoz még ennyit. átlagban “hordaseregnek” szokták mondani, főleg ha az ember summon heavyzik, amihez nagyon sok figura kell. Na most mindezeket (az uj gw politikának hála) 10esével megvenni (csontik,zombik), iszonyat vagyon. Tudom, mert mikor kijöttek, akkor kezdtem a sereget 0-ról, és ahoz képest amennyit beleöltem, nincs sokból válogatni… Beastmeneknél ugyanez.
  Egyébként jó értékelés 🙂

 8. Közelharc…sarkallatos pontja az elemzésnek, de szerintem a mágiának kevés köze van hozzá.Ami naggyá teszi őket az a túlerő+fear kombó.Ezzel nyernek.Aki ezzel és a ststikus cr-el megbirkózik, minimum döntetlenről indul.

Sorry, the comment form is closed at this time.