jún 082010
 

A véletlen az első fajnak  a Tomb Kings-et hozta ki. Manapság felfutóban van, izgalmas sereg, ez tény. Lássuk, hogyan látjátok ti!

MÓDOSÍTÁS: alant olvashatjátok a szöveges értékelést

VN:F [1.9.22_1171]
Modellezés, Figurák
Fluff
Közelharc
Mágia
Lövés
Taktika, változatosság
Tápos-e vagy?
Tanulógörbe
Rating: 3.3/5 (42 votes cast)

– – – Értékelés- – – –

Modellezés, Figurák3 /  A modellek elég régiek, a korai GW jegyeit hordozzák magukon, a mai figurákhoz hasonlítva kevésbé kidolgozottak, egyszerűek. Mivel elég kevés TK sereg van Magyarországon a többihez képest, a figurákat általában használtan, hirdetések alapján ritkán lehet begyűjteni. Ellátottság tekintetében elég gyengusok. Ugyanakkor mégis van egy nagyon izgalmas hangulatuk, amely talán egyik seregnek sincs meg, és aki a csontvázakat szereti, az tobzódhat a lovakban, csontikban, szekerekben, skorpiókban. De ami van, az hangulatos. Elég kevés fajta egység van, tegyük hozzá.

Fluff – 4,5 / Az egyik legfluffosabb seregek egyike. Minden kapcsolódik a környezethez, amit ebből ki lehetett hozni anno, azt nagyjából kihozták. A varázslatok, az egységek, a csatastílus nagyjából teljes mértékben lefedi az egyiptomi feelinget, illetve bocsánat, Khemri Sivatagait. Ha valaki fluffot akar, itt megtalálja.

Közelharc2,5 / A sok szekér tápos, a Tomb Kings-ek valamit tudnak, de egészében véve szegények önmagukban a közelharcban nem állják túl jól a sarat. Ha nagy és véres közelharcokra vágysz, akkor nem ez a Te sereged. Nem megy oda, és nem csap le.

Mágia – 4 / A Mágia nagyon különleges a Múmiáknál. Nincs miscast, egyedi varázslatok, ami igazán hatékonnyá teszi a TK sereget, talán ez a szíve-lelke. Nem is beszélve a Cascet of Souls ?ról. Azért nem adok 5 pontot, mert a többi sereghez képest kevésbé életképes, drága és táptalanok egy kicsit.

Lövés – 2,5 / Ezzel lehet vitatkozni, de a csontíjászok ugyan mágiával lövetve vagy akár a Koponyadobáló Katapult is igen hatékony tud lenni, de egészében véve nem erős valami, a nagy lényeket lelőni nem lehet, a light osztagokat lehet irtani kényelmesen, de manapság már nem azokban van a táp. Kiegészítésnek jó lehet, lehet rá gyúrni is akár, de nem elfek, no. Se törpék.

Taktika, változatosság – 4 / Taktikázni kiválóan lehet velük. Van repülő osztag, van hátulról előbukkanó skorpió, van lovasság, vannak spellek mozgatásra, a szekerek a játékrendszer legegyedibb osztaga. Az tény, hogy nem egyszerű, nincs kiballanszolva, de ami a célja volt a fejlesztőknek, az a seregkönyv kiadásának idején így-úgy megvalósult. Játszhatsz lövésre gyúrva, szekerekkel, mágiával. A többi sereghez képest variálható.

Tápos-e vagy? – 1,5 / Nem. A játékrendszer egyik bottom 5 seregének egyike. Tény, hogy értő kezekben, sok gyakorlattal, a sereget kevésbé ismerő játékosok ellen használható, és láttunk már Ligán győztes TK sereget? De nem erős önmagában. Ez a nagyon régi seregkönyvnek betudható. Nem egy versenysereg

Tanulógörbe 4 / Tanulni kell, tapasztalni kell, nem feltétlenül kezdőknek való, ha nyerni szeretnének. Ugyanakkor értő kezekben nagyon veszélyessé tud lenni, két magyar ?neves? TK játékos ezt megmutatja nekünk. 🙂 Talán az egyik legnehezebb seregek egyike. Reméljük az új TK seregkönyv sem várat sokat magára.

– – –

Összesen: 26 pont a 40-ből, átlag 3,25 pötty. Ebből látszik, hogy maga a sereg még mindig megdobogtatja az ember szívét, még ha nem is könnyű vele játszani. Egyedi figurák, egyedi mágia és a játékrendszer egyetlen szekérosztaga…

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/5 (10 votes cast)

  10 hozzászólás to “Seregek értékelése – Tomb Kings”

 1. én egy kicsit részletesebb kifejtést vártam az egyes pontoknál, pl, miért is tekinthetjük fluffosnak stb

 2. Szerintem is kéne némi szöveges kifejtés… ez így nekem nem sokat mond 🙁

 3. Öööl lesz.

 4. csak hogy jól értem-e amit itt művelni akarsz
  a látogatók beállítgatják, hogy szerintük az egyes opciók mennyire annyira, majd ezek után következik az “okfejtés”
  ez azért nem jó (sztem), mert az eredményhez igazítjuk a konklúziót, akkor inkább már:
  kihozod hogy ez a frakció pl: 30 at ért el a 40 pontból ezért és ezért, ugyanakkor a látogatók is “szavazhatnának, hogy szerintük ez mennyire igaz, a végén látszódna hogy mi volt a “prognózis”, és mi a játékosok véleménye

  by: btk

 5. Szerintem Balának pontosan az a célja, amit te is tanácsoltál 🙂

 6. hja, lehet, de ehhez az kell, hogy előbb Bala írjon egy rövid vélemény nyilvánítást, és a látogatók ezek után állítsák be a véleményüket 🙂

  by: btk

 7. Teljesen igazatok van, kicsit félreérthető volt az egész. Ami bekavart, az a 8. kiadás eljövetele a nyakunkon, hiszen most meghozunk egy értékelést, amelyet egy hónap múlva dobunk a kukába. Ezért nem akartam részletekbe menően MOST ecsetelni azt, hogy melyik sereg mire és hogyan jó. Ezt majd kifejtéses formában tenném meg az új szabályok alapján, összehasonlítva a régiekkel.
  A lényeg, hogy maga a játékosok döntik el átlagolt vélemény alapján, hogy milyen sereg mennyire ilyen-olyan-amilyen. Én persze megpróbálom ezt objektív formában megtenni. Ez elmaradt most a TK seregnél, hamarosan pótolom. A többinél lesz.
  És igen meglátjuk, hogy ez hogyan alakul a szavazatok alapján. Ugyanezt megcsináljuk majd az új kiadás után egy idővel, hogy lássuk, mi merre hogyan alakult.

 8. Nos, megírtam az összegzést, direkt nem figyeltem, hogy mire szavaztatok. 🙂
  A többséghez képest kicsit túlértékeltem, ez a taktikánál látszik, de ez is egy szubjektív mérőszám, nincs ezzel semmi baj. 🙂

  Holnap hajnalban jön a következő sereg, amit a véletlengenerátorom kidob.

  Köszi mindenkinek, aki elmondta a véleményét és szavazott!

  Bala

 9. nu, így tényleg kerekebb az egész, gratu

  by: btk

 10. nem biztos, hogy jó ötlet volt valakinek mindenre 5-öst adni… kedves 81.182.59.247 🙂

Sorry, the comment form is closed at this time.