Júl 082010
 

A “A Pletykák alapján örülsz az új Szabálykönyvnek?” szavazást lassan lezárom, és újat indítottam már a 8. kiadás fényében. Ugyan hivatalosan szombaton jelenik meg az új szabálykönyv, de a neten már elterjedt letölthető formátumban a szabály részleg.

Bevallom, én bizony meg akartam venni. Tényleg. Tizensokezer forintért. Meg. Aztán valahogy belecsömörlöttem a GW-be, és úgy döntöttem, nem fogom megvenni, megvárom a Skaven-High Elf dobozt, és lenyúlom a Skaveneket. Az empire sereg sereg megerősödése kicsit fájón érintett, mert tavaly adtam túl a seregen, pontosan azon dolgokra hivatkozva, amelyek most erősödtek. Bár, a 7-es Ld még mindig frusztráló lett volna, megszoktam a gyíkoknál a 3 kockát, amellyel igen ritkán szoktam csak hibázni. Bevallom, nálam ez volt a rákfenéje a játéknak, csatákat buktam el sorozatban a rossz Ld dobások miatt. Elnézést a kitérőért, nézzük tovább…

Tehát 59-en szavaztatok(!) ami azért szép szám.

22-en, azaz a 37% -a mondta azt a szavazóknak, hogy még nem tudnak nyilatkozni a pletykák alapján a szabálykönyvről, ez a bölcs többség, aki nem formált véleményt, pedig a pletyik nagyjából helytállóak voltak. Sebaj, majd most elmondhatják, hogy mit gondolnak.

17-en mondták (29%) azt, hogy tetszik is nekik, meg nem is, gondolom itt a random rohamtáv sokakban kelt visszatetszést, meg ugye mindenki tud nyígni a saját serege miatt.

16-an, (27%) mondta azt, hogy mindenképpen tetszik neki, ami azért szép szám, majdnem minden harmadik voksolónak bejöttek a pletykák.

S végül 4-en (7%) szavaztak arra, hogy egyáltalán nem tetszik nekik, ez “szerencsére” egy apró hányada a szavazóknak, akik elégedetlenek.

Summa summarum: ahogy vártuk a könyvet, az 56% így-úgy elfogadta, 37% még nem tudott dönteni. Egészében véve pozitív a visszacsatolás, és lassan elindultak a tesztjátékok, sokan olvasták a könyvet, a hétvégén megjelenik a szabálykönyv…

Lehet fenni a kockákat, teóriahammerezni, hozni a hordákat és meglátni hogyan működik a terepasztalon… Elő lehet venni pár polcon porosodó figurát – mint pl. én tettem a szaurusz blokkjaimmal.

Jó nyolcadik kiadást mindenkinek!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)

  6 hozzászólás to “1# Szavazás eredménye”

 1. Én is szavaztam a seregkönyvre, annak ellenére, hogy az előzőt csak vázlatosan ismertem – ennek megfelelően a “még nem tudok nyilatkozni”-ra voksoltam.
  Eléggé valószínű, hogy egy apró sereggel belekezdek a WHFB-be, és az eddig olvasottak alapján tetszik, amit láttam – pontosan a sok random dolog miatt. Nem olyan grammra kimért minden, mint a 40k-ban 🙂

 2. Mi lett végül a győztes Nálad? 🙂 Azaz mivel fogsz játszani? 🙂
  WoC? 🙂

 3. WoC, Bretonnia vagy Dwarves – ooooly nehéééz a választááás 🙂

 4. Ha elfogadsz egy tanácsot, saját bőrömön tanultam… Báááár, ki milyen habitus.

  Én imádom a változatosságot, imádok kipróbálni új kombókat… Nos, és ezt a Breton és a Törpe sereggel nem nagyon tudod megtenni. Legalább is nagyon kevésbé a többi sereghez képest. Bretonnal közelharcolsz, oszt kész, sőt a lovasrohamok egyértelműen gyengültek…. A Törpékkel meg lőssz és várod a rohamokat – de ők erősödtek.

  A WoC jó választás, ott a 7. kiadásban gyúrhattál mágiára is, most a 8. ban nem tudom mennyire lesz értelme. Szerintem simán. Sok típusú egységed van, trollok, ogrék, RnF, szekerek, káosz spawn, lovasok, kutyák…

  Szerintem. 🙂

  DE ha nem játszol sokat, akkor elég lesz a Törpe és a Breton is…

 5. Jelenleg a favorizált 40k-ban is ha havonta 1 játékot be tudok iktatni, akkor már nagyon boldog vagyok, szóval nem hiszem, hogy rövid úton megcsömörlök akármelyiktől is 🙂

  Bretonnia és a Dwarves “életérzés” sereg a számomra, a WoC-al érzem inkább azt, hogy talán majd egyszer a távoli jövőben kompetitív játékra is vinném őket. De mint említettem, ez nem elsőrendű kérdés.

 6. Akkor ezt már csak a szív dönti el Nálad. 🙂

  Esetemben mindig is sokat nyomott a “kombó”.

  S ha már “kezdő”… Tudod miért szeretek kezdő játékosok ellen játszani? Mert mindenféle agyament, használhatatlan fluffos seregkoncepciókat is kipróbálhatok, ami nem bírná ki egy “profi” környezetben. És így mindenki jól szórakozik. 🙂

Sorry, the comment form is closed at this time.